MERAK EDENİNE: THE FLASH'IN ALTERNATİF HALLERİ!

Herhalde The Flash'ın dizisiyle beraber, 21. yüzyılın en popüler kahramanlarından biri haline geldiği konusunda mutabıkız değil mi? Evet, belki dizi çok kötü ve yine evet, karakteri seyirci kitlesine pek de doğru anlatabildiği söylenemez. Lakin, sonuçta yüksek bir kitleye ulaşabilmeyi başarmış ve aynı zamanda son dönemde Marvel'ın domine etmiş olduğu popüler kültür havuzundaki DC'nin önemli yarışmacılarından biri. Hal böyle olunca karakterin çizgi romanlarına olan ilki de bir hayli artıyor. Biz de bu artan ilginin sonucu, Justice League'in en önemli üyelerinden biri olan The Flash'in bilinen tüm alternatif versiyonlarını bir araya getirdik, ancak bunu yaparken televizyon ve sinema versiyonlarını işin içine katmadık.

Dünya-2 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonu, Barry Allen değil Jay Garrick'dir. Gücünü hız tanrısı Merkür'den almıştır. Merkür, Apokolips saldırısından kaçarken ağır yaralanmış ve ölmeden önce gücünü Jay'e aktarmıştır. Wonders of the World takımının üyesidir.


Dünya-3 Flash'ı (Johnny Quick):
Flash'ın bu versiyonun gerçek adı Jonathan Allen'dır. Jonathan Allen, suçlu kız arkadaşı Atomica ile birlikte polisten kaçan yüksek profilli suçluydu. Bir gün Star Labs'in çatısındayken çatıyı parçalayan bir yıldırım Allen'ı çarptı ve kimyasalların arasına düştü. Yüksek hız kazanan Allen ve bir kemer sayesinde boyutunu değiştirebilen Atomica, daha sonra Crime Syndicate takımına katılmıştır. Dünya-0'a geldiklerinde Mazahs ilk önce gözlerinin önünde kız arkadaşı Atomica'yı öldürmüş daha sonra da kendsini öldürmüştür.


Dünya-6 Flash'ı (Stan Lee Flash'ı):
"Just Imagine" serisinde gözüken Flash'ın bu versiyonunun gerçek adı Mary Maxwell'dir. Sinek kuşu DNA'sı ile dolu bir şırıngayı yanlışıkla kendisine yapar ve bir anda inanılmaz hız gücüne sahip olur.


Dünya-9 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonunun gerçek adı Lia Nelson'dur. Elit moda modeli ve oyuncu olan Lia Nelson, hala bilinmeyen bir olay ile insanüstü hız gücüne sahip oldu. Lia Nelson, gezegende en çok tanınan ikinci kişidir. Kendisinin aktör olması dışında ailesi de Jüpiter'e ilk ayak basan astronotlardır. Flash olmaya karar verdikten sonra Secret Six takımına katılmak istemiş ve katılmışır. Dünya-2 Flash'ını yenebilmiş fakat Dünya-3 Flash'ı tarafından yenilmiştir. Tam öldürülcekken Dünya-31 Superman'i ona yardım etmiş ve kurtarmıştır. 


Dünya-10 Flash'ı (Blitzen):
Flash'ın bu versiyonu, II. Dünya Savaşı'nı Hitler'in kazanmasını sağlayan New Reichsmen takımının bir üyesidir. Gerçek kimliği belirsizdir. 


Dünya-11 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonu, normal Flash'ın kız halidir. Gerçek ismi Jesse Quick'dir ve Justice Guild takımının üyesidir.


Dünya-12 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonunun gerçek adı Danica Williams'dır ve Beyond Evreni'ndendir(2040). Central City'e Flash müzesinde çalışmaktadır ve speedster ile bağlantısı olup Flash ile aynı güçlere sahiptir. Justice League Unlimited takımının üyesidir. Wally West II gibi siyahidir. 


Dünya-16 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonu, Wally West'tir. Barry Allen'a ne olduğu belirsizdir ve Wally West, Flash olmuştur. Chris Kent ve Damian Wayne ile birlikte Justice League takımının üyesidir. 


Dünya-18 Flash'ı (Kid Flash):
Flash'ın bu versiyonu, Wally West'dir. Ana kötü Maxwell Lord'u yenmek için Justice Riders takımına katılmış ve Şerif Diana Prince'e yardım etmiştir. Mareşal Barry Allen'ı (Barry Allen burada hiç Flash olmamıştır) öldürmüştür. 


Dünya-19 Flash'ı (Accelerated Man):
Flash'ın bu versiyonu hakkında bilgi çok azdır. Sadece "Multiversity Guidebook" çizgi romanında gözükmüştür. Şu an güncel olan "The Flash" dizisinde ileriki bölümlerde gözükecektir.


Dünya-21 Flash'ı (New Frontier):
Flash'ın bu versiyonunun orjinalinden tek farkı 1957'de yaşamasıdır. Justice League of America takımının bir üyesidir. 


Dünya-22 Flash'ı (Kingdom Come):
Flash'ın bu versiyonu Wally West'dir. Angela Morgolin ile evlidir. Barry ve Iris adında iki çocuğu vardır. Bilinmeyen nedenlerden süper hız gücüne sahip olmuş ve Superman emekli olsada Wallace hiç durmamıştır. Bir süre sonra sadece hıza dönüşen Wallace West, Keystone'da devriye gezmeye başlamıştır. Kid Flash (Iris West) adında sidekicki vardır. Diğer Wally'lerin aksine Wally'nin bu versiyonu, Jay Garrick gibi giyinmiştir. Daha sonra Superman tarafından Justice League'a alınır. 


Dünya-26 Flash'ı (Fastback):
Flash'ın bu verisyonunun gerçek adı Timothy Joseph Terrapin'dir ve bir kaplumbağadır. Zoo Crew takımının üyesidir. Convergence sayısında Wally West ve ailesine yardım etmiştir.


Dünya-26 Flash'ı (The Crash):
Flash'ın bu versiyonu, bir kaplumbağadır ve gerçek kimliği bilinmemektedir. Just'a Lotta Animals takımının bir üyesidir ve en büyük düşmanı gelincik olan Weather Weasel'dır. 


Dünya-29 Flash'ı (Bizarro Flash):
Flash'ın bu versiyonu, Bizarro tarafında Bizarro League takımına katılması için yaratılmıştır. Ama gerçek doğası kendini ortaya çıkarana kadar, insan görünümlü olduğu için Bizarro Dünya'sından sürgün edilmiştir. Dünya'da Lois Lane'ye aşık olmuş ve insanları kurtararak ona kur yapmıştır. Fakat bu işe yaramamış, çünkü Bizarro Flash hala tersten düşünerek yanlış yapmıştır. Yakın zamanda Superman onun kim olduğunu çözmüş ve bu yüzden onu Dünya'dan yollamıştır. Daha sonradan Htrae gezegenine geri döndüğünde tekrar Bizarro League takımına katılmıştır. Birisinin Bizarro Flash'a fiziksel hasar vermesi neredeyse imkansızdır çünkü speedforcedan yapılmıştır.


Dünya-30 Flash'ı (Red Son):
Flash'ın bu versiyonu hakkında hiçbir bilgi yoktur. Sadece cameo olarak gözükmüştür. Superman'in gemisinin Ukrayna'ya düştüğü evrende yaşamaktadır.


Dünya-31 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonu, Frank Miller tarafından oluşturulmuştur. Flash, Amerika'ya güç sağlaması için hamster çarkında koşmaya zorlanan bir tutsaktı. Fakat sonra Batman tarafından serbest bırakılmıştır.


Pre52 Dünya-32 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonu, hızını kazandıktan sonra Guardian'lar tarafından çağırılmış ve Green Lantern seçilmiştir. Clark Kent ve Diana Prince'e Sinestro ile Joker'i yenmesi için yardım etmiştir. Green Lantern Birliği'nin üyesidir. 


New-52 Dünya-32 Flash'ı (Aquaflash):
Flash'ın bu versiyonu, Aquaman ve Flash'ın birleşiminen oluşmuştur. "Denizlerin Speedster'ı" diye de geçer. Justice Titans of America takımının bir üyesidir.


Dünya-33 Flash'ı (Lady Flash):
Flash'ın bu versiyonu, büyücüdür ve Speedforce'un koruyucusudur. League of Shamans takımının üyesidir. 


Dünya-34 Flash'ı (Formula-1):
Flash'ın bu versiyonu, Astro City'de yaşamaktadır ve gerçek kimliği bilinmemektedir. Light Brigade takımının üyesidir. 


Dünya-35 Flash'ı (Mercury-Man):
Flash'ın bu versiyonu, Alan Moore tarafından Awasome Comics'deki Doc Rocket karakterine saygı amaçlı oluşturulmuştur. Super-Americans takımının bir üyesidir.


Dünya-39 Flash'ı (Red Racer):
Flash'ın bu versiyonunun gerçek adı Ray'dir ve ağır çigi roman fanıdır. Eşcinseldir ve takım arkadaşı Flashlight (Hank) ile çıkmaktadır. Nix Uotan'u yenmek için diğer evrenlerdeki Flash'ları çağırmış ve onlarla takım (Flashes of Multiverse) olup Nix Uotan'ı yenmişlerdir. Daha sonradan Calvin Ellis tarafından Multiverse'i koruyan Justice Incarnate takımına alınmıştır. Aynı zamanda Justice 9 takımınında üyesidir.


Dünya-40 Flash'ı (Mercury):
Flash'ın bu versiyonu, Jay Garrick'dir ve askeride çalışmaktadır. II. Dünya Savaşı sırasında Amerika'ya yardım etmiştir. The Unholy Three takımının üyesidir.


Dünya-43 Flash'ı (Vampire Flash):
Flash'ın bu versiyonu, adı üstüne bir vampirdir ve gerçek adı bilinmemektedir. Blood League takımının üyesidir.


Dünya-44 Flash'ı (Mercury Flash): 
Flash'ın bu versiyonu, robottur ve Doktor Tornado tarafından yapılmıştır. Sırf robotlardan oluşan Metal League takımının üyesidir.


Dünya-47 Flash'ı (Speed Freak):
Flash'ın bu versiyonu, kız çocuğudur ve Love Syndicate of Dreamworld takımının üyesidir. Kostümü tıpkı Kid Flash'ın kostümü gibidir. 


Pre52 Dünya-50 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonu, Lex Luthor tarafından öldürülmüş ve Justice League'in egemenlik altına alan delilere dönüşmesine neden olmuştur. Daha sonra ismi Justice Lords olan Justice League takımının üyesidir.


Dünya-51 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonu, takımı Justice League of America ile 5 yıl içerisinde tüm kötülüğü yüzeyden kazımışlardır. Tüm kötülük ortadan kaybolunca diğer takım arkadaşları gibi kıyafetini kenara atmıştır. Daha sonra bir partide arkadaşını korurken Monitör tarafından öldürülmüştür. 


Pre52 Dünya-1098 Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonu, dünyanın asıl koruyucularının Supergirl ve Batgirl olduğu bir evrende yaşamaktadır. Justice Society takımının üyesidir.


Dünya-D Flash'ı:
Flash'ın bu versiyonunun gerçek adı Tanaka Rei'dir ve Japondur. Güçlerini kazandıktan sonra çizgi roman karakteri Barry Allen'dan özenip ismini Flash yapmıştır. "Crisis on Infinite Earths" olayı sırasında idolü Barry Allen ile tanışmış ve onunla birlikte Monitor'e karşı savaşmıştır. Justice Alliance of America takımının üyesidir ve Gölge İblisleri'ne karşı savaşırken ölmüştür.


Hot Pursuit (Bilinmeyen Dünya):
Flash'ın bu versiyonunun orijini ve Dünya'sı bilinmemektedir. Tek bilinen şey, yeğeni Wally ile birlikte inşa ettiği Kozmik Motorsiklet sayesinde Yaşan En Hızlı İnsan, Hot Pursuit olmasıdır. Flashpoint olayları başlayınca, Barry'i felakeletler konusunda uyarmak için gelmiştir. 


One Million Flash:
Flash'ın bu versiyonunun gerçek adı Jonathan Fox'dur. Fox, 27.yüzyılda yaşayan Central City Ulusal Bilim Akademesi'nde tarihçiydi. Bir gün radyoaktif düşman Manfred Mota, Central City'i yok edince çoğu kişiyi öldürünce akademi, Fox'u geçmişe gönderip üç Flash'ı yardım olarak getirmesini istediler. Görev başarısız oldu fakat Fox süper hız gücüne sahip oldu. Daha sonra Mota'yı yenen Fox, kendine Flash dedi ve saçlarının rengini maviye boyadı. Justice Legion of Alpha takımının üyesidir.


Flashpoint:
Bu versiyonda, Flash geçmişe gidip annesini kurtarmış ve herşeyin mahvolmasına neden olmuştur. Flash'ın bu versiyonu, eşcinseldir ve güçleri yoktur. Bunu farkettiğinde hemen Bruce Wayne'i aramak ister ama karşısında Thomas Wayne'i bulur. Güçlerine geri kavuşmak için Thomas Wayne'den yardım ister ve iki kere kendine yüksek voltajda elektrik verir. İkincisinde güçlerine kavuşan Flash, tam zamanda geriye dönecekken Reverse Flash ile karşılaşır ve çok kötü dayak yer. Thomas'ın yardımı ile kurtulan Barry, zamanda geriye gider ve annesini kurtaran kendisini durdurur. 


Injustice:
Bu evrende Superman, Joker yüzünden karısını, doğmamış çocuğunu ve Metropolis şehrini kaybetmiştir. Daha sonra Superman, Joker'i öldürünce kahramanlar arasında ikili takımlar oluşmuştur. Flash her zaman Superman'in yanında olmuş ve onun yanında Batman'in takımı ile savaşmıştır. Bir süre Batman'in takımı tarafından esir tutulmuş fakat daha sonra kurtulmuştur. Flash'ın bu versiyonu, kostüm olarak zırh giymektedir. 


Ame-Comi:
Flash'ın bu versiyonu, Jesse Quick'dir ve genç bir kızdır. Sadece genç kızların olduğu bir evrende yaşamaktadır. İlk olarak "Ame-Comi III: Duela Dent #2" çizgi romanında Steel III (Natasha Irons) ve Robin (Carrie Kelley)'e yardım ederken gözükmüştür. Aynı zamanda Jesse'nin bu versiyonu bir kere Black Flash olmuştur.


Amalgam (Speed Demon):
Amalgam evreninde 3 tane Speed Demon (Ghost Rider + Flash) vardır. Bunlar sırayla Jason Garrick (Jay Garrick + Carter Slade), Blaze Allen (Johnny Blaze + Barry Allen) ve Wally West (Wally West + Danny Ketch)'dir. 


Amalgam (Mercury):
Gerçek adı Pietro Allen (Pietro Maximoff + Bart Allen) olan Mercury (Quicksilver + Impulse), gelecektendir. Gelecekte gördüğü Sentinellere karşı mücadele eden Pietro Allen, geçmişten kökünü kazıtmak için geçmişe gitmiştir. 2. Speed Demon yani Blaze Allen'ın torunudur. Justice League X-Men (JLX) takımın üyesidir.


Amalgam (Whiz):
Gerçek kimliği bilinmeyen Whiz (Jay Garrick + Whizzer), işerin daha çabuk bitmesi için Super Soldier (Superman + Captain America)'a yurtdışı görevine katılarak, çalınan hükümet teçhizatının izini sürmüştür.


Buried Alien (Marvel) (Fastforward):
Bir gün Barry Allen o kadar çok hızlanmıştır ki istemeden Marvel evrenine sıçramıştır. Ne olduğu hatırlamayan Allen, soranlara isminin Buried Alien gibi bir şey olduğunu söylemiştir. Runner tarafından hız gücü olduğu keşfedilmiş ve büyük yarışa davet edilmiştir. Diğer koşucuları da yenen Buried Alien, yaşayan en hızlı kişi olmuştur fakat asla hafızasını geri getirememiştir. Daha sonra kendine Fastforward demiştir.    


Smallville - Jay Garrick:
Smallville'in 11.Sezonu'nda gözüken ve Justice Society of America takımında üye olan Jay Garrick, devlet tarafından suçlanıp yakalnmıştır. Orada Jay Garrick'in bacağını kırmışlardır. Speedsterları avlayan Black Flash yüzünden iyileşmeyi reddetmiş ve kendini olaylardan uzak tutmuştur. Daha sonra da Teen Titans'ın lideri olmuş ve üyeleri eğitmiştir.


Smallville - Bart Allen (Impulse):
İlk olarak 4.sezon gözüken Bart Allen, gelecekten zamanda yolculuk yaparak gelmiştir. İlk başta hırsızlık yapmış fakat Superman onu hırsızlık yapmaması için ikna etmiştir. Justice League takımının öz üyesidir. Smallville'in 11.Sezonu'nda hzını çok fazla kullandığı için Black Flash tarafından öldürülmeye çalışılmıştır. Black Flash'i ortadan kaldırmak için savaşan Bart, Black Flash'i ortadan kaldırmış fakat bunun için kendisini feda etmiştir. Karakteri Kyle Gallner canlandırmıştır.


The Flash - Season 0:
Burada da Flash güçlerini aynı şekilde elde etmiş fakat farklı olarak 9 ay komada kalmıştır. Annesi öldüğünde ve babası hapse düştüğünde Joe West tarafından bakılmıştır. Güçlerini kontrol etmede Caitlin Snow (Killer Frost), Harrison Wells ve Cisco Roman (Vibe) yardımcı olmuştur. Green Arrow ile çok yakın arkadaştır. Karakteri Grant Gustin canlandırmaktadır.
-Bu evrende Jesse Quick, Dünya-2'dendir ve Dünya-2 Harrison Wells'in kızıdır. Karakteri Violett Beane canlandırmaktadır.
-Bu evrendeki Kid Flash, Wally West II'dir ve Iris West'in kardeşidir. Karakteri Keiynan Lonsdale canlandırmaktadır.
-Bu evrende Zoom, Dünya-2'dendir ve Flash'ın babasını (Henry Allen) öldürmüştür. Daha sonra da Black Flash olmuştur. Karakteri Teddy Sears canlandırmaktadır.
-Bu evrende Jay Garrick, Dünya-3'dendir ve tıpkı Henry Allen'a benzer. Karakteri John Wesley Shipp canlandırmaktadır.
-Bu evrende Supergirl, Dünya-38'dendir. Karakteri Melissa Benoist canlandırmaktadır.


Hiç yorum yok: