MERAK EDENİNE: HAL JORDAN VE GREEN LANTERN'LARIN ALTERNATİF HALLERİ!

Green Lantern, sizce de popüler kültürün en garip eğreltilerinden birini çizen karakterlerden biri değil mi? Defalarca değişen ve değiştiği her seferinde de DC Comics'in en önemli ve sevilen karakterlerinden biri olmaya devam etmesine ve evrenin uzay-galaksi ile bütünleşen çoğu malzemesini burdan almasına rağmen, şimdiye kadar sadece bir filminin çıkmış, tutunamamış ve bu sebeple de DCEU evreninin yapıtaşı karakterleri arasında yer almıyor oluşunu aşırı garipsiyorum ben kanımca. Kendi çapında bile ilgi çekici bir karakter olmasını geçersek, bir de sahip olduğu evreni göz önünde bulundurursak, karakterin bu kadar arkaplana iteleniyor oluşu sizce de biraz saçma değil mi? Neyse, madem DC Comics bu pırlanta kahramanı sizlere tanıtmak istemiyor, o zaman biz tanıtalım, hem de paralel evrendeki versiyonlarını!
NOT: Bu yazı orijinal evrendeki Green Lantern'ları ve film-dizi evrenindekileri içermemektedir. Sonra ''NEDEN RYAN REYNOLDS YOK?!'' diye suçu bize atmayın...


Dünya-3 Hal Jordan'ı:
Hal Jordan'ın bu versiyonu, orjinal Hal Jordan'ın tam tersidir yani kötüdür. Crime Sydincate takımının bir üyesidir. Yüzüğü her kullandığında acı çekmiş hatta Sinestro, Dünya-0'da elini kestiğinde ona teşekkür etmiştir.Daha sonrasında da Sinestro tarafından öldürülmüştür. 


Dünya-10 Hal Jordan'ı (Nazi Green Lantern):
Hal Jordan'ın bu versiyonu, II. Dünya Savaşı'nda Adolf Hitler'i savunan New Reichsmen takımının bir üyesidir. 


Dünya-12 Hal Jordan'ı (Hal Jordan III):
Batman Beyond'un olduğu evrenden gelmektedir ve orjinal Hal Jordan'ın torunudur. 


Dünya-21 Hal Jordan'ı (New Frontier Green Lantern):
Hal Jordan'ın bu versiyonu, Hal Jordan 50'lilerdeki halidir. Babası pilotken öldüğünde babası gibi pilot olmak istemiş hatta olmuştur. Kore Savaşı'nda yer almış, Abin Sur ölmeden önce yüzüğü Hal Jordan'a vermiştir.


Dünya-29 Hal Jordan'ı (Bizarro Green Lantern):
Hal Jordan'ın bu versiyonu, adı üstünde Bizarro'dur ve Yellow Lantern'dır. Sinestro Corps tarafından seçilmiş ve Htrae denilen halkalarla çevrili Bizarro'ların yaşadığı küp gezegende korku salmaktadır.


Dünya-30 Hal Jordan'ı (Red Son Green Lantern):
Hal Jordan'ın bu versiyonu, Soğuk Savaş sırasında Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri'nde pilot olarak savaşmış, Lex Luthor tarafından en dekore edilmiş pilot olarak tanımlanmıştır. Sovyet ve Birleşik Devletler arasındaki savaşta uçağı düşmüş ve kendisi de esir alınmıştır. 2001'de Lex Luthor tarafından geri kurtarılmış ve Superman ile çatışması için "Yeşil Işık" projesi için kullanılmıştır. "Birleşik Devletler Yeşil Fener Denizcilik Birliği" takımının üyesidir.


Dünya-31 Hal Jordan'ı (Emerald Crusader): 
Bu Dünya, Frank Miller'ın yarattığı bir evrendir. Hal Jordan'ın bu versiyonu, Dünya'yı yıllar önce terketmiş ve emekliye ayrılmış fakat daha sonra Batman istedi diye Lex Luthor'un silahların yok etmek için geri dönmüştür. Daha sonra da Quar'ın liderliğinde bir grup acımasız Kryptonian, Kandor'dan serbest kalınca Hal tekrar Dünya'ya gelmiştir. Kryptonian'lar onu elini kesmiş ve onu ölüme terketmiştir.


Injustice:
Bu evrende Superman, Joker yüzünden karısını, doğmamış çocuğunu ve Metropolis şehrini kaybetmiştir. Daha sonra Superman, Joker'i öldürünce kahramanlar arasında ikili takımlar oluşmuştur. Hal Jordan'ın bu versiyonu Superman'in takımında olmuştur. OA'daki Guardian'lar Hal Jordan'ı dışlayınca ona bir tek John Stewart inanmış fakat Sinestro, John Stewart'ı öldürmüştür. Öldürme suçunu Guy Gardner'a atmış, Hal Jordan'da o sinirle Guy Gardner'ın kolunu kırmıştır. En son Carol Ferris düşerken yeşil yüzüğü elinden alınmış, Sinestro'nun verdiği sarı yüzüğü takmak zorunda kalmıştır. Ondan sonra çıkarmamış ve Yellow Lantern'ın bir üyesi olmuştur.


Flashpoint:
Bu evrende Flash, annesini kurtarınca evren değişmiştir. Bu evrende Hal Jordan, Abin Sur'un yanına gitmiş fakat Cyborg onu uzaklaştırıp kontrolün onlarda olduğunu söylemiştir. Hal Jordan'ın bu versiyonu, dünyadaki en iyi pilot olarak geçmiştir ve New Themyscira'nın kalkanını yok etmek için intihar saldırısı yapmıştır. 


Amalgam (Iron Lantern):
DC ve Marvel'ın karıştırıldığı bu evrende Hal Stark (Hal Jordan + Tony Stark), Stark Havacılığı'nın kurucusu olan milyonerdir. Bir gün Rhomann Sur'un gemisi Dünya'ya düşer ve enkaz oluşur. Hal Stark, o enkazın altında batarya bulur ve bataryayı zırhında kullanır. Bu sayede zırhı her giydiğinde ona harika özellikkler verir.


1001 Emerald Nights:
Bu evren, 1001 Gece Masalları ve Green Lantern mitolojisi birleşimi oluşan bir evrendir. Bir gün Al Jhor Dan adında bir balıkçı büyülü bir lamba bulmuş ve o büyülü lamba ile yaşadığı maceraları Sultan Ibn Rayner'e anlatmıştır.
  
Şimdi de biraz Hal Jordan'dan uzaklaşalım ve diğer evrenlerin, diğer Green Lantern'larına bakalım;


Dünya-2 Green Lantern'ı:
Bu evrendeki Green Lantern, Alan Scott'dır ve eşcinseldir. Tam sevgilisine evlenme teklifi edecekken treni kaza yapmış fakat Alan Scott "Yeşil" tarafından korunmuştur ve ona Yeşil'in gücü verilmiştir. O sayede Green Lantern olmuştur. 


Dünya-6 Green Lantern'ı (Just Imagine/Stan Lee Green Lantern'ı):
Yaşam Ağacı sayesinde Green Lantern'a dönüşen Profesör Len Lewis, insanlığın en güçlü şampiyonu olmuştur. Profesör Lewis, öğrencilerine arkeolijiyi sevdiren bir öğretmendi. Ta ki, Yaşam Ağacı'nı araştırmak için Afrika'ya gidene kadar. Orada hayatı değişir. 


Dünya-9 Green Lantern'ı:
Bu evrende, ikinci Atom'da ölünce, bir anda orada süper insanların şampiyonluğu gerçekleşti. Biri de gerçek kimliği bilinmeyen kadın bir Green Lantern'dı. 


Dünya-11 Green Lantern'ı:
Bu versiyondaki Green Lantern'ın gerçek adı Kylie Rayner'dır ve Hal Jordan'ın kadın halidir. 


Dünya-12 Green Lantern'ı (Kai-Ro):
Kai Rao, 2040 ve 2050 yılları arasındaki Sektör 2814'deki Green Lantern'dır. Budist olan Kai Rao, çoğu kişiye göre çok sakin biridir. Warchack ve Barda ile takım arkadaşı aynı zamanda Hal Jordan III ile aynı evrendedir. (yani Batman Beyond Evreni).


Dünya-20 Green Lantern'ı:
Bu evrendeki Green Lantern, Abin Sur'dur. Normalde Ungara'da yaşayan Abin Sur, sonradan Dünya'yı korumaya karar vermiştir. İnsanlar korkmasın diye kendini hiç göstermemiş, işlerini hep gizlice halletmiştir.


Dünya-22 Green Lantern'ı:
Bu evrendeki Green Lantern, Alan Scott'dur. Bu evrendeki Alan Scott, onu hep güçlü kılsın diye fenerini zırh diye giymiştir ve bu onu daha da güçlü yapmıştır. Superman emekli olunca, Yeni Oa'da uzay istasyonu kurmuş ve herhangi bir istila için hazırda olmuştur. On yıl boyunda orada kalmış, fakat daha sonra Superman tarafından Justice League için çağırılmıştır. Pre52'deki gibi yaşlıdır.


Dünya-23 Green Lantern'ı:
Bu evrendeki Green Lantern, takımındaki herkes gibi (Batman hariç) siyahidir ve Afro-Amerikalıdır.

Dünya-26 Green Lantern'ı (Green Lambkin):
Bu evrendeki Green Lantern, bir kuzudur ve "Green Lambking Birliği"nin bir üyesidir. Uh-Oh'un keçi Koruyucular'ı tarafından seçilmiştir ve Just'a Lotta Animals takımının bir üyesidir. 


Dünya-32 Green Lantern'ı (Bat-Lantern):
Bu evrende, Hal Jordan seçilmemiş onun yerine Bruce Wayne, yüzük için ideal kişi seçilmiştir. Bruce Wayne de Green Lantern olunca adına Bat-Lantern koymuştur. Justice Titans takımının üyesidir.


Dünya-36 Green Lantern'ı (Flashlight):
Bu evrende Hank, galaksiyi koruyan Birlik'e katılması için gelen uzaylı çağrısını kabul edince ona Güç Meşale'si verilmiştir. Justice 9 takımının bir üyesidir ve Red Racer'dan hoşlanmaktadır. Aynı zamanda eşcinseldir. 


Dünya-43 Green Lantern'ı:
Bu versiyondaki Green Lantern, bir vampirdir. Hangi Lantern olduğu bilinmemekle beraber zayıflığı sarı Güneş'dir. Blood League takımının bir üyesidir. 


Dünya-47 Green Lantern'ı (Magic Lantern):
Bu evrendeki Green Lantern, turuncu saçlı ve hippi tiplidir. Love Syndicate of Dreamworld takımının üyesidir. Hangi Green Lantern olduğu bilinmemektedir. 


Dünya-50 Green Lantern'ı (Lamplight):
Başkan Lex Luthor, Flash'ı öldürünce Superman'de Lex Luthor'u öldürmüştür. Ondan sonra dünyada egemenlik kurmaya başlayan Justice Lords takımının bir üyesidir. Bu evrendeki Green Lantern, John Stewart'tır. Aynı zamanda takımdaki Hawkgirl'den hoşlanmaktadır.


Pre52 Dünya-1098 Green Lantern'ı:
Bu evrendeki Green Lantern, Abin Sur'dur. Yıkılmadan önce Krypton'da çokça görev yapan Abin Sur, yıkılnca Dünya'da durmuştur. Justice Society takımının üyesidir. 


Dünya-D Green Lantern'ı:
Brazilyalı pilot José Hernandez, ölmek üzere olan Tagin Sur tarafından seçilmiştir. Justice Alliance takımının üyesidir. Monitor, Earth-D'ye saldırdığında ona takımıyla birlikte karşı koymuş fakat ilk görevinde öldürülmüştür. 

Hiç yorum yok: