MERAK EDENİNE: WONDER WOMAN'IN ALTERNATİF HALLERİ!

Wonder Woman yani Diana Prince, Amazon'un prensesi ve aynı zamanda Dünya'da barışı sağlamaya çalışan Justice League'in en güçlü üyelerindendir. Zeus'un ve Amazon kraliçesi Hippolyta'nın kızıdır. Bir çok dizide ve filmde gözüken Wonder Woman, en son Batman v Superman filminde gözükmüştür. Şimdi size bu güzel karakterin alternatif halleri/versiyonlarını anlatacağım:


Dünya-1 Wonder Woman'ı:
Wonder Woman'ın bu versiyonu, Pre52 Wonder Woman'ıdır. Pre52'den bir farkı yoktur.                          


Dünya-2 Wonder Woman'ı
Diğer adı Altın Çağ Wonder Woman'ı olan Wonder Woman'ın bu versiyonu, Batman ve Superman ile birlikte Dünya'yı korurken Steppenwolf tarafından arkasından kılıç yiyerek öldürülmüştür. Daha sonradan Steppenwolf'dan kızı olduğu öğrenilmiştir. Kızı, Steppenwolf küçükken sahiplenip kendine göre eğitmiş ve adını Fury koymuştur. 


Dünya-3 Wonder Woman'ı (Superwoman):
Wonder Woman'ın bu versiyonu, Superwoman olarak bilinmektedir ve Wonder Woman olan kişi Diana Prince değil Lois Lane'dir. Normal Wonder Woman'dan farklı olarak ısı bakışı özelliği vardır. İlk başta Ultraman ile romantik ilişkisi olduğu düşünülen Superwoman, daha sonra Owlman ile ilişki yaşadığı ve daha sonra da Alexander Luthor(Mazahs)'un çocuğunu taşıdığı ortaya çıkmıştır. Crime Sydincate takımının üyesidir.                                            


New 52 Sonrası Dünya-6 Wonder Woman'ı (Stan Lee Wonder Woman'ı):
Just Imagine serisinde gözüken Wonder Woman'ın bu versiyonu, Incan Tanrıları tarafından dövülmüş silaha sahip bir savasçı olarak doğdu. Adı Maria'dır ve köye yakın eski bir kutsal alanın kurumsal kazılarına karşı protesto eden bir eylemciydi. CEO'nun amacı siteden güç kazanıp Dünya'yı fethetmekti. Maria, gizlice siteye girer ve orada tabela görür. O tabelayı çözünce içinden çıkan ışık ve karanlık, iki kişinin içine girer. Işık, Maria'nın içine girer ve ona güneş enerjisi ile çalışan yetenkler verir. Karanlık, CEO'nun içine girer ve onu canavara dönüştürür. İki ruhu da almak ve ailesini kurtarmak için Los Angeles'a yerleşir ve orada gizli kimlik oluşturur.


Dünya-9 Wonder Woman'ı (Wanda):
Bu evrende iki uzaylı türü aralarında savaş çıkmış ve boşlukları kapatmak için uzaylıların genetiği hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak geliştirilmiye çalışılmış ve işe yaramıştır. Wonder Woman'ın bu versiyonu, bu iki gücede sahiptir.                     


Dünya-10 Wonder Woman'ı (Brünhilde):
Asgardian(İskandinav) Tanrıları'nın elçisi ve New Reichsmen'in faşist üyelerindendir. Nazi'lere, II. Dünya Savaşı'nda destek olmuş ve kazanmalarında yardımcı olmuştur. 


Dünya-11 Wonder Woman'ı (Wonder Man):
Wonder Woman'ın bu versiyonu, erkektir ve adı Dane'dir. Maxine Lord'u öldürünce, Superwoman tarafından Justice Guild takımından atılmış ve Amazon'daki erkeklere liderlik etmiştir.                                       


Dünya-15 Wonder Woman'ı: 
Bu evrende, Diana Prince ölmüş yerine Donna Troy, Wonder Woman olmuştur.                                


Dünya-18 Wonder Woman'ı:
Wonder Woman'ın bu versiyonu, Vahşi Batı'da çalışan bir mareşaldir. Bu Wonder Woman, J.H.Williams III tarafından çizilmiş ve Chuck Dixon tarafından yazılmıştır. Tam olarak Amazonlu değildir ve Justice Riders grubunun üyesidir.


Dünya-21 Wonder Woman'ı (New Frontier):
Wonder Women'ın bu versiyonu, Wonder Woman'ın 1950'lerdeki halidir. II. Dünya Savaşı'nda yer almış, cinsiyetçiliği kaldırmaya çalışmıştır. Hatta bunu en büyük örneği kadın satıcılarının silahını alıp kadınlara vermesidir.


Dünya-22 Wonder Woman'ı (Kingdom Come):
Wonder Woman'ın bu versiyonu, tanrılar tarafından ölümsüzleştirilmiş ve arkadaşları yaşlansada kendisi gençliğini korumuştur. Superman'e karşı ilgisi olmuş ve daha sonra evlenmiştir. Batman'e vaftiz baba olmasını kendisi istemiştir.                                


Dünya-23 Wonder Woman'ı:
Gerçek adı Nubia of Themyscira olan Wonder Woman'ın bu versiyonu,sadece siyahilerden oluşan Justice League takımının üyesidir ve Afrikalıdır. Tipi Beyonce'ye benzetilmiştir.


Dünya-26 Wonder Woman'ı (Wonder Wabbit):
Herkesin hayvan olduğu bu evrende, Wonder Woman'ın ismi Wonder Wabbit'dir ve bir tavşandır. Parrot-Eyes Adası'nın hayvan prensesidir. Just'a Lotta Animals takımının üyesidir. 


Dünya-30 Wonder Woman'ı (Red Son Wonder Woman):
Wonder Woman'ın bu versiyonu, Superman'in Sovyetler Birliği'ne büyükelçi olarak hizmet etmiş ve o sıra Superman'den hoşlanmştır. Superman ile birlikte, Batman tarafından tuzağa düşürülünce Superman'i kurtarmak için kementini koparmak zorunda kalmış ve kopardığı için bütün güzelliğini kaybetmiştir. Bu olaydan sonra Amazon'dan hiç çıkmamıştır.    


Dünya-31 Wonder Woman'ı:
Bu evren Frank Miller'ın yarattığı evrendir. Wonder Woman'ın bu versiyonunun, Superman ile Amazon-Kryptonlu melez bir kızı vardır ve kızının adı Lara'dır. Kıyafeti normalinden farklıdır. Etek ve burnuna da koruyan taç giymektedir. Daha sonra Superman'den Jonathan adında bir tane daha çocuğu olur.


Dünya-34 Wonder Woman'ı:
Buradaki adı Diana Trevor olan Wonder Woman'ın bu versiyonu, Amazon'un kraliçesidir ve Steve Trevor ile evlidir. Mönitör için çalışmış ve Earth-18 Wonder Woman'ını yenmiştir. Monitör öldükten sonra ortadan kaybolmuştur. 


Dünya-50 Wonder Woman'ı (Amaze):
Wonder Woman'ın bu versiyonu, dünyaya hakim olan Justice Lords takımının üyesidir. Normal Wonder Woman'dan daha gaddar ve daha serttir. Ona Amaze denilmektedir ve ilk görevinde ölmüştür.     
       
Pre52 Dünya-1927 Wonder Woman'ı:
Paula von Gunther, Metropolis'den ayrıldıktan sonra kendi genetik bilgisi ve Amazonları yaratmak için kurtardığı Dünya hayvanlarının genlerini kullanarak Amazonları yarattı. Amazonlar, büyük oranda kusurlu olsalarda Paula, mükemmel Amazonlu'yu kendi kanından yarattı: Diana.


One-Million Wonder Woman:
Mermer bir heykel, Doğruluk Tanrıça'sı tarafından hayata döndürüldü. Orjinal Wonder Woman ile benzer güçlere sahip olup, Diana'nın görünmez jetine benzer iki tane şekil değiştiren silahlara sahiptir. Onlara canlı bilezikler gibi davranıp adlarına Bağış ve Uyum ismini verdi. Bunları Venüs'den elde etmiştir. 853.yüzyılda yaşamaktadır ve Justice Legion Alpha takımının lideridir.


Injustice:
Bu evrende Superman, Joker yüzünden karısını, doğmamış çocuğunu ve Metropolis şehrini kaybetmiştir. Daha sonra Superman, Joker'i öldürünce kahramanlar arasında ikili takımlar oluşmuştur. Wonder Woman'ın bu versiyonu, her zaman Superman'in yanında olmuş ve Superman'e -kabul etmesede- aşık olmuştur. Hatta Ares, ona Superman'den hoşlandığını söylediğinde Ares'e saldırmıştır. Superman ile dövüşmüş ve Superman'in kolunu kırmıştır.


Flashpoint:
Wonder Woman'ın bu versiyonu, Aquaman'den hoşlanmış ve onla yatmıştır. Aquaman ile yattığı için Mera, Wonder Woman'a saldırmış fakat Wonder Woman, Mera'yı öldürmüştür. Bu yüzden Aquaman, Wonder Woman'a saldırı açmış ve Dünya Savaşı başlamıştır (Atlantalılar ve Amazonlar arasında). Bu Wonder Woman, erkeklerden nefret eder ve onlara hiç güvenmez. Convergence serisinde Pre52 Wally West'i öldürecekken son anda Fastback sayesinde kurtulmuştur. 


Wonder Woman 77':
Wonder Woman'ın bu versiyonu, 1977'lerde yayınlanan dizinin çizgi roman halidir. Lynda Carter tarafından canlandırılan bu Wonder Woman çok sevilmiş ve çoğu çizgi roman dizisi gibi çizgi romanı çıkmıştır. II. Dünya Savaşı'nda Nazilerle savaştıktan sonra Steve Trevor'a suçta yardım etmiştir.


Smallville:
Wonder Woman'ın bu versiyonunda, Steve Trevor ile küçükken tanışmış ve Superman'den sonra kıyafet giymiştir. Justice League takımının üyesidir ve Steve Trevor ile DEO'da çalışmaktadır.   


Bombshells Universe (Bombshells Wonder Woman):
DC ve Bombshells Universe crossover'ında gözüken Wonder Woman'ın bu versiyonu, daha iyi niyetli biridir. Kendine has kıyafetlere sahiptir ve alternatif II. Dünya Savaşı'nda savaşmıştır. Müttefikleri onu Savaş Tanıçası sanmışlardır. 


Ame-Comi:
Wonder Woman'ın bu versiyonu, savaşta kendini ispatlamaya hevesli genç bir savaşçı olarak tasvir edilmiştir. Daha sonra Themyscira'nn dışındaki dünyaya barış için büyükelçi olarak getirilmiştir. Barışı bozmak için Cheetah tarafınan saldırıya uğramış fakat kolayca yenmiştir. Bu olay Diana'yı daha sinirli ve agresif yapmıştır.


Amalgam (Amazon):
Amazon, Wonder Woman ve Storm birleşimden oluşmuş bir karakterdir. Themiscyra'nın prensesi Ororo, çocukken neredeyse boğulacakken Kraliçe Hippolyta tarafından kurtarılan metahuman'dır. Ororo, büyüdüğünde havayı kontrol edebildiğini öğrendiğinde, Amazonlar da ona yıldırımdan doğruluk kemeri oluşturmayı öğretmiştir. JLX takımın üyesidir ve Aqua Mariner ayrıldıktan sonra da Atlantalı insanların lideri olmuştur.      
                                             
Gods and Monsters (Bekka):
Wonder Woman'ın bu versiyonu, Yeni Tanrı Orion'un gelinidir. Bekka'nın evleneceği kişi, son anda ailesi tarafından öldürülünce, oradan kaçar ve Dünya'da Wonder Woman olur. Bir ara Steve Trevor ile ilişkiye girer fakat daha sonradan pişman olur. Öldürmekten kaçınmaz. Kılıcı,  bir nevi ışınlanmaya yarar. Darkseid tarafından bizzat verilmiştir.                        

Hiç yorum yok: