MERAK EDENİNE: SUPERMAN'İN ALTERNATİF HALLERİ!

Superman, Krypton gezegeninden Dünya'ya gönderilen ve Kansas'da Kent ailesinin yanına düşen "Krypton'un Son Çocuğu"dur. Bir çok dizide ve filmde çıkan Superman karakterini en son Batman v Superman filminde ve Supergirl dizisinde gördük. Şimdi ben de size Superman'in alternatif hallerini tanıtacağım. Hadi bakalım başlayalım:

***Dünya-1 Supermani: 



Superman'in bu versiyonu, 2010 yılında yayınlanan Superman:Earth One çizgi romanında gözükmüştür. Bu versiyon, 20 yaşında olduğu belirtildiği gibi daha genç görünmekte ve daha temellere dayanmaktadır. DC'nin asıl akımından farklı olarak bu versiyon daha gerçekçi ve modern ortamda geçmektedir. 



***New52 Dünya-2 Supermani (Val-Zod):


Crisis on Infinite Earths'den önce Dünya-2, Justice League America'nın yaşadığı tüm maceraların gerçekleştiği Dünya olarak geçmekteydi. Altın Çağ Superman'i bu Dünya'nın Superman'i idi. New52'de konsept Altın Çağı haline benzer şekilde tutuldu. Orijinal Wonder Woman ve Batman, Apokolips ile olan savaşta öldü. Orjinal Superman'in de öldüğü düşünüldü fakat daha sonra Darkseid'in elçisi olduğu anlaşıldı.


Val-Zod isimli yeni karakter de Earth-2'de gözüktü ve Superman lakabını o aldı.





***Pre52 Dünya-2 Superman'i (Mature Superman):


Superman'in bu versiyonu, Lois Lane ile evli olup beyaz-gri saçlara ve buruşukluklara sahiptir fakat hala yakışıklı ve kaslı görünmektedir.





***Dünya-3 Supermani (Ultraman):


Superman'in bu versiyonu, Dünya-3'de Ultraman diye anılmaktadır. Dünya-3, nedense, tüm kötülüğün köken aldığı Dünya'dır ve ahlakın neredeyse var olmadığı bir Dünya'dır. Ultraman, Superman'in yargısının ve kahramanlık görevinin tam tersidir. Ayrıca Ultraman, Güneş'den zarar görmekte ve yeşil kryptonite'dan güç almaktadır (Superman'in tam tersi).





***New52 Dünya-6 Superman'i (Stan Lee Superman'i):


Just Imagine serisinde Stan Lee'nin yeniden tasarladığı Superman'dir. Salden denilen, Dünya'da kalan ve kendi dünyasındaki suçluları arayan uzay polisidir. Multiversity çizgi romanında Dünya-6'dan olduğu anlaşılmıştır.





***Pre52 Dünya-8 Superman'i (Herr Superman):


Superman'in bu versiyonu, Alman Hükümdarı'nın ordusuna hizmet verir. Alman olarak geçer fakat Nazi yada o tür biri değildir.





***Dünya-10 Superman'i (Overman):  


Superman'in bu versiyonu Grant Morrison tarafından yaratılmıştır ve adı Overman'dir. Kapsülü Kansas yerine Almanya'ya düşmüştür. İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya'yı kazandırmıştır. En güvendikleri Adolf Hitler ve Overgirl'dür.



***Dünya-16 Superman'i (Superman II):


Bu versiyonda Superman, Lex Luthor tarafından öldürülür. Kal-El ölmeden önce oğlu Christopher Kent'e Dünya'yı koruyacağına dair söz verdirtir. Christopher'da babası öldükten sonra Superman olur ve Dünya'yı korumaya devam eder. 


                                                              




***Dünya-23 Superman'i:

Superman'in siyahi versiyonudur ve adı Calvin Ellis'dir. Bu Superman, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'ya göndermedir. Dünya-23'deki bütün kahramanlar siyahidir ve hepsi ünlü kişilere göndermedir. Bu Dünya'nın Wonder Woman'ın adı Nubia'dır ve ünlü şarkıcı Beyonce'ye göndermedir.





***Dünya-30 Superman'i (Red Son):


Superman'in bu versiyonu, en iyi yazılan diye geçmektedir. Mark Millar tarafından yaratılmıştır. Kapsülü Kansas yerine Ukrayna'ya inmiştir. Sovyet olarak büyümüş, Sovyetler Birliği'ne hizmet etmiştir, ama yinede insanlığından bir şey kaybetmemiş, hala aynı Superman olmuştur. Süper-Duyma gücü ile yetişebildiği her yardıma koşmuştur. Hatta en sevdiği rutini "insanları kurtarmak"tır.





***Dünya-44 Superman'i (Gold Superman):

Superman'in bu versiyonunda, tüm Justice League robotlardan oluşmuştur ve yaratıcıları Doktor Tornado'dur. 


                                                             


***All-Star Superman:


Bu Superman versiyonu, Lex Luthor tarafından tuzağa düşürülmüş ve yüksek solar radyasyonundan dolayı kanser olmasına neden olmuştur. Grant Morrison tarafından yaratılmıştır. Daha sonra dünyayı kurtarmak için Güneş'e gidip kendini feda etmiştir.





***Speeding Bullets:


Bu evrende Kal-El'in kapsülü Smallville yerine Gotham'a düşmüştür. Onu bulan ve yetiştiren Thomas Wayne ve Martha Wayne adını Bruce koymuştur. Bir gece Martha ve Thomas Wayne, bir soyguncu tarafından vurulur. Bruce sinirlenir ve ısı bakışı ile soyguncuyu yakıp kül eder. Bu sayede güçlerini keşfeder fakat ailesini kurtarmak için çok geç kalmıştır. Utancından ve suçluluk hissinden güçlerini gizlemeye karar verir. 


Yıllar sonra, suçlulara karşı Batman olarak karşı koyar. Bu sırada da Lex Luthor korkunç bir kaza geçirir ve Gotham'ın palyaço prensi Joker olur.





***Injustice Gods Among Us:


Joker yüzünden Metropolis yıkılınca ve Lois Lane ile doğmamış çocuğu ölünce, Joker'i öldürür ve Dünya'yı fetheder. Suçu dünya üzerinden silmeye yemin eder fakat bir süre sonra bu işte önüne çıkan herkesi öldürmeye başlar. Bu evrende Lex Luthor, Superman'in dostudur fakat Lex Luthor ona ihanet eder. 




***Flashpoint:


Barry Allen'ın annesini kurtarması ile birlikte Flashpoint evreni oluşur. Bu evrende Superman, Amerika'ya düşer ve devlet onu ele geçirir.





***One Million Superman:


Diğer adı Superman Prime olan, Superman Dynasty'nin kurucusu, hepsinin atası, kayıp yeşil güç yüzüğünün sahibi, gücünü uzayın ve zamanın en ucundan toplayan Superman'in en güçlü formudur. 85.271 yıl güneşin çekirdeğine bekleyen bu Superman, tanrı gibi olmuştur. 




***Centaur Superman:


Uncanny X-Men çizgi romanlarının yazarı Chris Claremont, Yunan Mitolojisi ile çizgi romanları birleştirmiş ve Centaur Superman'i yaratmıştır.





***Shogun of Steel:


Superman'in bu versiyonunda, Superman'in kapsülü Smallville,Kansas yerine Japonya'ya düşmüştür. Justice League of America ve Brainiac'da Japon yapımıdır.





***Superduperman:


Superduperman, MAD dergisinde insanları güldürmek için çıkartılan parodi bir karakterdir. Orijinal Superman ile aynı güçlere sahip olan Superduperman, garip bir mizah anlayışına ve davranışa sahiptir.




***Lionel Jr. Luthor:

Superman'in bu versiyonunda, Superman'i Lionel Luthor bulmuş ve Lex Luthor ile birlikte yetiştirmiştir. Lex Luthor, Lionel Jr'ın doğum gününde kimliğini keşfetmiştir. Bu formu Smallville'de Clark Luthor(Ultraman) olarak gösterilir.




***Amish Superman:


Amish olan Martha ve Jonathan Kent, traktör ile gezerlerken bir çite çarparlar ve kapsül içindeki Kal-El'i bulurlar. Bu versiyondaki tek fark Metropolis daha iğrenç ve tehlikeli bir yerdir.


                                                     


***Tarzan Superman:


Bu versiyonda, Kal-El'in kapsülü Smallville,Kansas yerine ormana düşer ve goriller tarafından yetiştirilir.


                                          


***Amalgam Superman'i (Super Soldier):


Amalgam Evreni'nde Clark Rogers, gökyüzünden gelen bir kapsülde ölü bulunan uzaylının DNA'sından yapılan serum ile güçlendirilir ve II.Dünya Savaşı'nın kazandırır. Daha sonra ileride gazeteci olur. Superman ve Captain America birleşimi oluşan bir karakterdir. En büyük düşmanı Green Skull(Lex Luthor + Red Skull)'dur.





***Kingdom Come Superman'i:


Superman'in bu versiyonu, deprosyonda olan ve başarısız hisseden gelecekteki Superman'dir. Lois Lane kurtarmayı başaramayıp, Lois öldükten sonra süper kahramanlıktan emekli olmuştur. Dünya çağında kötüler çoğalınca kahramanlığa geri dönmüştür.


                                                          


***Superman True Brit:


Bu versiyonda, Kal-El'in kapsülü Smallville,Kansas yerine İngiltere'ye düşer. Bu versiyon Superman'inin İngiliz aksanı vardır. Çay içmeye ve İngiliz kahvaltısı yapmaya bayılır. 1960'lardaki İngiliz metal yıldızlarına benzer.


                                                           


***Superman The Last Son of Earth:


Bu versiyonda Superman, Krypton'dan yeşil yüzüğü keşfetmesi için gönderilir ve yüzüğü bulduğunda Green Lantern olur.


                                                     


***Superman Dark Side:


Bu versiyonda, Kal-El Smallville,Kansas hatta Dünya yerine Apokolips gezegenine düşmüştür. Darkseid, Kal-El'i bulur ve yetiştirir. Darkseid'in ordusundaki en güçlü kişisi olur ve Darkseid'e çok sadık olur.


                                          



***Sunshine Superman:


Superman'in bu versiyonu, siyahi ve afro saçlı biridir. Simgesini, kırmızı güneş içerisindeki sarı renk "S" ile belirtir. Love Syndicate of Dreamworld takımının üyesidir.


                                                              

***Son of Zod (Gods and Monsters):


Superman'in bu versiyonunda ismi Kal-El değil Lor-Zod'dur. Zod ve Lara'nın oğludur. Son anda Zod, Jor-El'i durdurur ve Jor-El'in DNA'sı yerine Lara ve kendi DNA'sını karıştırır. Kapsül Dünya'ya düştüğünde Lor-Zod, Guerra ailesi tarafından bulunur ve Hernan Guerra olarak yetişir. Başta öldürmeme kuralı yoktur. Bütün gerçekleri sonradan Lex Luthor sayesinde öğrenir ve öldürmeme kuralını koyar.


                                       


***Caveman Superman:

Bu evrende, Batman uzayda kryptonite bulur ve evrim makinası yapar. İlk başta hayvanlarda kullanan Batman, hayvanların evriminin hızlandığını görür. Bu sefer de kendisinde deneyen Batman, evrimini hızlandırır ve aşırı dahi biri olur fakat aynı zamanda da şerefsiz olur. Makinayı değiştirip Superman'de de deneyince ters teper ve Superman, mağara adamına dönüşür. Superman'de geçmişe, layık olduğunu zamana geri döner ve kendini geliştirip normal zamana geri döner. "Çok dahi Batman" ile savaşır.


                                      

  


Hiç yorum yok: