MERAK EDENİNE: AQUAMAN'İN ALTERNATİF HALLERİ!

Aquaman, genelde DC Comics'in tanrılarının arasında en dalga geçileni, hor görüleni olmuştur. Halbuki dandik ismini bir kenara bırakırsak, en baba, en delikanlı adamlardan biri olan Aquaman, gömülmesine rağmen, DC'nin ön plandaki karakterlerinden de biri olagelmiştir. Ee, Justice League'in büyük yedilisinin alternatif hallerini tanıtmışken, bu yüzücü kardeşimizi de atlamak çok ayıp olurdu.       

Dünya-2 Aquaman'i (Aquawoman):
Aquaman'in bu versiyonu, ordu tarafından Arkham Asylum'da tutulan, Altantis'in kraliçesidir. Gerçek adı Meralla'dır ve Thomas Wayne (Dünya-2 Batman'i) tarafından serbest bırakılmıştır.

Dünya-3 Aquaman'i (Sea King):
Aquaman'in bu versiyonu, Aquaman'in kötü halidir ve Crime Syndicate takımının üyesidir. Sea King ve Crime Syndicate'nin diğer üyeleri, Dünya-0'a gelirken Aquaman yolculuğu kaldıramamış ve portaldan çıkar çıkmaz ölmüştür. Öldükten sonra da vücudu okyanusun ortasına atılmıştır.


Dünya-6 Aquaman'i (Stan Lee Aquaman'i):
"Just Imagine" serisinde gözüken Aquaman'in bu versiyonunun gerçek adı Ramon Raymond'dur. Raymond, kız arkadaşı Amelia ile California'da yaşayan deniz biyoloğu ve çevreciydi. Bir okyanus seferi sırasında garip, parlak bir maddeye maruz kalmış ve yaşayan sert suya dönüşebilme gücü kazanmıştır. 


Dünya-9 Aquaman'i (Aquadus):
Aquaman'in bu versiyonunun gerçek adı Doktor Aquadus'dur. Doktor Aquadus, bilim adamı ve Svitavy Collective'in direktörüdür. Çek Savaşı'nda kullanılan Red Tornado'nun ana tasarımcısıdır. Red Tornado'dan sonra canlı doku teleportlama üzerine çalışmaya başlamış fakat bu deney, Aquadus'un vücudunu suya dönüştüren kazaya yol açmıştır. Bu kazadan sonra kendine Aquaman demiş ve suyun kontrolü gücüne de sahip olmuştur. 


Dünya-10 Aquaman'i (Underwaterman):
Aquaman'in bu versiyonu, II. Dünya Savaşı'nı Hitler'in kazanmasını sağlayan New Reichsmen takımının Atlantalı üyesidir. Gerçek kimliği belirsizdir. Naziler tarafından "Aryan Irkının Kökü" lakabını almıştır.


Dünya-11 Aquaman'i (Aquawoman):
Aquaman'in bu versiyonu, Atlantis'in kraliçesidir ve gerçek adı Anna Curry'dir. Justice Guild takımının üyesidir. Daha sonra Multiverse'yi Nix Uotan'a karşı korumuş ve Calvin Ellis tarafından Justice Incarnate takımına alınmıştır. Kendisine göre Aquawoman, dünyadaki en güçlü doğal yaşam formudur.


Dünya-16 Aquaman'i:
Aquaman'in bu versiyonu, Garth'dır. Arthur Curry'e ne olduğu bilinmemektedir. Arkadaşları Wally West, Chris Kent ve Damian Wayne ile Justice League takımının üyesidir. 


Dünya-21 Aquaman'i (New Frontier):
Aquaman'in bu versiyonu, 1950'lerde yaşamıştır. Aquaman'a göre üst dünyayı tehdit eden Centre'ye karşı kendi dünyasını tehdit etmese de üst dünya için Okyanus Ordusu ile birlikte savaşmıştır. Superman'i öldürmekten kurtarmış ve sonradan Justice League of America'ya katılmıştır.


Dünya-22 Aquaman'i (Kingdom Come Aquaman):
Aquaman'in bu versiyonu, Garth'dır. Arthur Curry, Atlantis'in kralı olmak için kahramanlığı bıraktığında yerini Garth'a vermiş ve Garth, Aquaman olmuştur. Debbie Perkins ile evlidir ve Tula adında bir kızı vardır. Superman emeklilikten geri dönünce Justice League takımının bir üyesi olmuştur. 


Dünya-26 Aquaman'i (Aquaduck):
Aquaman'in bu versiyonu, bir ördektir ve Just'a Lotta Animals takımının üyesidir. Hem karada hem suda yüzen Aquaduck, yedi denizlerin en hızlı yüzücüsüdür. 


Dünya-29 Aquaman'i (Bizarro Aquaman):
Aquaman'in bu versiyonu, orjinal Aquaman'in eksik versiyonudur ve orjinal Aquaman'in aksine nasıl yüzeceğini bilmemektedir. Htrae denilen halkalarla çevrili küp bir gezegende yaşamaktadır.


Dünya-32 Aquaman'i (Aquaflash):
Aquaman'in bu versiyonu, Aquaman ve Flash'ın birleşiminden oluşmuştur. "Denizlerin Speedster'ı" diye de geçer. Justice Titans of America takımının üyesidir.


Dünya-32 Aquaman'i (Aquaborg):
Aquaman'in bu verisyonu, Aquaman ve Cyborg'ün birleşiminden oluşmuştur. Gerçek adı Arthur Stone'dur ve Justice Titans takımının üyesidir.


Dünya-42 Aquaman'i:
Bu Dünya, çocuklardan oluşan bir evrendir ve bir diğer adı Li'l evrenidir. Mr Mxyzptlk, Li'l evrenini DC evrenine getirince Li'l Superman, Li'l Doomsday tarafından öldürülmüştür. Bunu gören Mr Mxyzptlk ve Bat-Mite, onları geri evrenden silmiştir. Little League takımının üyesidir.


Dünya-D Aquaman'i:
Aquaman'in bu versiyonu, Marv Wolfman ve Paul Ryan tarafından yaratılmıştır. Justice Alliance of America takımının üyesidir ve Gölge İblisleri'ne karşı savaşırken ölmüştür.


Flashpoint:
Bu versiyonda, Flash geçmişe gidip annesini kurtarmış ve herşeyin mahvolmasına neden olmuştur. Aquaman'in bu versiyonu, Amazon'larla barış imzalamış ve Wonder Woman ile yatmıştır. Aquaman ile yattığı için Wonder Woman'a saldıran Mera, Wonder Woman tarafından öldürülünce Aquaman, Amazon'lara savaş açmış ve Dünya Savaşı çıkmıştır. Tam Cybog'u öldürecekken Superman'in ısı bakışı ile kolunu kaybetmiş ve kaybedeceğini anladığında Captaim Atom'u patlatıp dünyaya son vermek istemiştir.


Injustice:
Bu evrende Superman, Joker yüzünden karısını, doğmamış çocuğunu ve Metropolis şehrini kaybetmiştir. Daha sonra Superman, Joker'i öldürünce kahramanlar arasında ikili takımlar oluşmuştur. Aquaman'in bu versiyonu, Superman'e karşı olmuş hatta üstüne Kraken canavarını salmıştır. Superman bunun üstüne Altantis'i çöle taşıyınca macbur geri çekilmek zorunda kalmış ve tarafsız kalmıştır.


One Million Aquaman:
Aquaman'in bu versiyonu, "Neptün'ün Denizlerinin Koruyucusu"dur ve 853.yüzyılda yaşamaktadır. Justice Legion of Alpha takımının üyesidir.


Bombshells Universe (Bombshells Aquaman):
Aquaman'in bu versiyonu, İngiliz Savaşı'nda yaralanan Mera'yı denizin derinliklerinden kurtarmış ve eskiden yaşadığı İrlanda'daki deniz fenerinde iyileşene kadar Mera'ya bakmıştır. Bu sırada da Mera, Arthur'a aşık olmuştur. Mera ile birlikte Atlantis kralı Nereus'u indirerek Atlantis'in kralı olur. Daha sonra Arthur orduya katılır ve Mera'yı Atlantis'in kraliçesi yapar. 


Amalgam (Aqua-Mariner):
Aquaman'in bu versiyonunun gerçek adı Arthur McKenzie (Arthur Curry + Namor McKenzie)'dir ve Atlantis'in kralıdır. Aqua-Mariner (Aquaman + Sub-Mariner) ayrıca Judgment League: Avengers takımının üyesidir. 

Hiç yorum yok: