MERAK EDENİNE: MARTIAN MANHUNTER'IN ALTERNATİF HALLERİ!

New 52'nun gelişi ile daha arkaplana atılan ve sonunda da azalarak biten Martian Manhunter, pek bilinmemesine rağmen Justice League'in kurucu üyelerinden ve aslında ekibin bir nevi komuta merkezidir. Watchtower'ın yöneticisi olan bu son Marslı'yı, bir de alternatif halleri ile tanıyın istedik. İşte canımız ciğerimiz Manhunter'ın diğer versiyonları!


Dünya-3 Martian Manhunter'ı:
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, orjinal Martian Manhunter'ın kötü halidir. Anti Monitor, Dünya-3'ü yok ettikten sonra J'onn J'onzz, ağır yaralanmıştır. İki gözü de kör olmuş ve sağ kolunun kası eriyip sadece kemik kısmı kalmıştır. Crime Syndicate takımının üyesidir fakat takım arkadaşları ağır yaralı olduğu için onu geride bırakmışlardır. Pandora, yanlışıkla Dünya-3'e gittiğinde J'onn J'onzz'dan yardım istemiş fakat J'onn J'onzz, Pandora'nın kollarında ölmüştür.


Dünya-10 Martian Manhunter'ı (The Martian):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, II. Dünya Savaşı'nı Hitler'in kazanmasını sağlayan New Reichsmen takımının bir üyesidir. Gerçek kimliği belirsizdir fakat Beyaz Marslıdır.


Dünya-11 Martian Manhunter'ı:
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, orjinal Martian Manhunter'ın kız halidir. Justice League takımının üyesi olması dışında hakkında hiçbir bilgi yoktur.


Dünya-17 Martian Manhunter'ı:
1963'de yapılan nükleer savaş ile medeniyet neredeyse yok oldu. Martian Manhunter'ın bu versiyonu, kafasını daha büyük gösteren radyasyondan koruyan bir zırh giymektedir. Atomic Knights of Justice takımının bir üyesidir. 


Dünya-18 Martian Manhunter'ı:
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, Eski Batı'da yaşan biridir ve insanlara kendini John Jones diye tanıtmıştır. Maxwell Lord'un Daminator teknolojini görünce, Justice Riders takımına katılmıştır. Maxwell Lord'u bir Dominator'u tutsak ederken görmüşler ve yakalamışlardır.


Dünya-21 Martian Manhunter'ı (New Frontier):
1955 yılında Marslı J'onn J'onzz, yabancı radyo sinyalleriyle temas kurmak amacıyla yapılan deney yüzünden yanlışıkla Gotham'ın dışındaki Dr. Saul Erdel'in gözlemevine teleport edilmiş ve J'onn J'onzz'un görüntüsünü gören Erdel kalp krizi geçirmiştir. Erdel, ölmeden önce J'onn'dan buraya getirdiği için özür dilemiş ve insanların korkmaması için insanlardan saklanmasını söylemiştir. Bunu üzerine Erdel'in kimliğini almış fakat sonra da siyah-beyaz filmde gördüğü John Jones kimliğini benimsemiştir. 2 yıl boyunca Gotham Şehri Polis Departmanı(GCPD)'dna polis olmuş fakat daha sonra Batman tarafından gerçek kimliği bulunmuştur. Hatta Batman ihanet ederse ateşi kullanmakla tehdit etmiştir. Tabiki J'onn daha sonra Centre'yi yenmede yardım etmiş ve dünyayı kurtarmıştır. Daha sonra Justice League of America takımına katılmıştır.


Dünya-22 Martian Manhunter'ı (Kingdom Come):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, zihnini bir kerede açarak tüm insanlığı anlamak istemiş fakat zihinsel olarak paramparça olmuştur. İnsan formunda kalan J'onn, hiçbir gücünü kullanamamış hatta kahveyi tutmakta bile zorlanmıştır. Azcık zihin gücü kalan J'onn, Batman için Captain Marvel'ın zihnini çok zorlanarak okumuştur. Daha sonra Justice League'e devam edebileceğini söylese de Batman ona eve gidip dinlenmesini ve diğer üyelerden daha çok işe yaradığını söylemiştir.


Dünya-26 Martian Manhunter'ı (Martian Anteater):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, bir karıncayiyendir ve adı Martian Anteater'dır. Just'a Lotta Animals takımının üyesidir.  


Dünya-29 Martian Manhunter'ı (Sramian Snitch) (Bizarro Martian Manhunter):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, Htrae denilen halkalarla çevrili Bizarro'ların yaşadığı küp gezegende yaşamaktadır fakat Sram denilen çok nüfuslu bir gezegende doğmuştur. Bizarro League takımının üyesidir.


Dünya-31 Martian Manhunter'ı:
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, Frank Miller tarafından yaratılmıştır. Luthor'un nanobotları yüzünden güçlerini kaybetmiş, bu yüzden de alkolik ve keş olmuştur. Daha sonra da Joker tarafından ateş silahı ile öldürülmüştür. 



Dünya-32 Martian Manhunter'ı (Super-Martian):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, Martian Manhunter ve Superman birleşiminden oluşmuştur. Justice Titans of America takımının bir üyesidir. 


Dünya-42 Martian Manhunter'ı:
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, aynı zamanda minyatür halidir. Martian Manhunter'dan tek farkı minyatür olmasıdır. Little League takımının üyesidir.


Dünya-48 Martian Manhunter'ı (General J'onzz):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, Dünya'yı ele geçirmeye çalışmaktadır ve Marslı ordusunun lideridir. 


Pre52 Dünya-50 Martian Manhunter'ı (Stalker):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, yarı insan yarı Daemonite'dir. Stormwatch takımının bir üyesidir. Takımın ilk görevinde işler yolunda gitmeyince Bendix(Stormwatch'ın kafası) onları ölüme terketmiş ve sadece Apollo ile Midnighter ayakta kalmıştır. 


New52 Dünya-50 Martian Manhunter'ı:
Başkan Lex Luthor, Flash'ı öldürünce Superman'de Lex Luthor'u öldürmüştür. Martian Manhunter'ın bu versiyonu, bu olaydan sonra dünyada egemenlik kurmaya başlayan Justice Lords takımının bir üyesidir.


One Million Martian Manhunter:
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, Mars ile birleşmiş ve diğer ırklara ev niteliğinde olmuştur. Grant Morrison tarafından oluşturulan karakter hakkında çok bilgi yoktur.


Injustice:
Bu evrende Superman, Joker yüzünden karısını, doğmamış çocuğunu ve Metropolis şehrini kaybetmiştir. Daha sonra Superman, Joker'i öldürünce kahramanlar arasında ikili takımlar oluşmuştur. Martian Manhunter'ın bu versiyonu Batman'in yanında olmuştur. Hawkgirl'in kılığına girip Superman'in takımına sızmış fakat Damian Wayne tarafından anlaşılmıştır. Daha sonra Wonder Woman'ı zihinsel olarak öldürecekken Superman'in ısı bakışı ile ölmüştür.


Flashpoint:
Bu evrende Flash, annesini kurtarınca evren değişmiştir. Martian Manhunter'ın bu versiyonu, Dünya'ya teleport edildi ve Outsider'ın araştırma tesislerinden birinde tutsak edildi. İncelendikten ve işkence edildikten sonra Rus mafyasına satılmıştır. Rus mafyasına satılan J'onn, Rus mafyasına saldırmış ve ülkeyi ele geçirmiştir. Teleport cihazı ile J'onn'u tuzağa düşüren Outsider, ondan geleceği uyarmalarını isteyince reddetmiş. Bu yüzden Outsder, cihazı kapatmış ve J'onn'da yarım ölmüştür.


Image Comics (Shapesmith):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu, şekil değiştirme yeteneği olan bir Marslıdır ve gerçek adı Rus Livingston'dur. Dünya'ya Mars'a giden ilk astronot kimliği ile gelmiştir ve Guardians of the Globe takımının üyesidir.


Amalgam (Mr X the Skrullian Manhunter):
Martian Manhunter'ın bu versiyonu (Martian Manhunter + Skrull + Professor X), JLX takımının üyesidir ve Sentinellere karşı onlara psişik destekte bulunmuştur. Will Magnus'un attığı varilleri tutmak için canavara dönüşmek zorunda kalan Bay X'in aslında Mars'dan ayrılan ve ev arayan bir Skrull olduğu ortaya çıkar. İlk başta JLX takımı tarafından yadırgansada sonradan eskisi gibi devam ederler.

Hiç yorum yok: