MERAK EDENİNE: CYBORG'UN ALTERNATİF HALLERİ!

Öncelikle farkındayız, Merak Edenine: Adalet Birliği'ni Toplayın serimize bir süreliğine ara vermiştik ancak ara beklediğimizden ve sizlerin de beklediğinden biraz daha uzun sürdü. Bu yüzden yazıma başlamadan sizlere affımı sunmak istiyorum. Bu yazıda üzerine tartışacağımız ve alternatif hallerini inceleyeceğimiz karakterimiz ise Justice League'in son eklemesi, yarı insan-yarı robot Victor Stone, namı-diğer Cyborg! 

Dünya-3 Cyborg'u (Grid):
Cyborg'ün bu versiyonu, orjinal Cyborg'ün kötü halidir. Kötü niyetli sibernetik yapay zeka olan Grid, Dünya-0'a geldiğinde Cyborg'ün vücudunu ele geçirmiştir. Daha sonra Crime Sydincate yenildiğinde de Cyborg'dan ayrılmış ve Cyborg'ü ölüme bırakmıştır. Crime Sydincate takımının üyesidir.


Dünya-15 Cyborg'u:
Cyborg'ün bu versiyonu, orjinal Cyborg'dan çok farklı değildir. Pek farkı bu Cyborg daha gençtir ve diğerlerinin aksine Cyborg, hala Victor Stone'dur. Batman(Jason Todd), Wonder Woman(Donna Troy) ve Green Lantern(Kyle Rayner) ile birlikte Justice League ekibinin üyesidir.


Dünya-22 Cyborg'u (Kingdom Come):
Cyborg'ün bu versiyonu, fiziksel vücudunu robotlara karşı kaybetmiştir. Vücudunu kaybedince sıvı metal ile kendine vücut yapan Cyborg, daha çok insan hissedebilmiştir. Superman'e kanunsuzları yenmesinde yardım etmiş, daha sonra Superman tarafından Justice League takımına alınmıştır.


Dünya-23 Cyborg'u:
Cyborg'ün bu versiyonunun gerçek adı bilinmemektedir. Sadece siyahilerden oluşan (Batman hariç) Justice League takımının üyesidir.


Dünya-32 Cyborg'u (Aquaborg):
Cyborg'ün bu verisyonu, Aquaman ve Cyborg'ün birleşiminden oluşmuştur. Gerçek adı Arthur Stone'dur ve Justice Titans takımının üyesidir.


Dünya-36 Cyborg'u (Cyberion):
Cyborg'ün bu versiyonu hakkında çok az bilgi vardır. Tek bilinenler Justice 9 takımının üyesi olduğu ve Grant Morrison tarafından oluşturulduğudur.


Dünya-43 Cyborg'u: 
Cyborg'ün bu versiyonu, bir vampirdir. Gerçek kimliği bilinmemekle beraber zayıflığı Sarı Güneş'dir. Blood League takımının bir üyesidir.


Flashpoint:
Bu evrende Flash, annesini kurtarınca evren değişmiştir. Cyborg'ün bu versiyonu, Amerika'nın en büyük kahramanıdır ve merkezi Detroittir. Amazon ve Atlantis arasında savaş çıkınca, savaşı durdurmak için takım toplmaya çalışmış fakat Thomas Wayne katılmayınca diğerleri de vazgeçmiştir. Fakat sonradan Barry geldiğinde Thomas'ı ikna etmiş ve takım toplanmıştır. Aquaman tarafından tam öldürülecekken Superman tarafından kurtarılmıştır ve Superman'in en yakın arkadaşı olmuştur. 


Injustice:
Bu evrende Superman, Joker yüzünden karısını, doğmamış çocuğunu ve Metropolis şehrini kaybetmiştir. Daha sonra Superman, Joker'i öldürünce kahramanlar arasında ikili takımlar oluşmuştur. Cyborg'un bu versiyonu, her zaman Superman'in takımında yer almıştır. Daha sonra Oracle sayesinde yeri bulunur ve Jim Gordon tarafından metalik yüz plakası söküp atılır ve Insurgency'de tutsak edilir. Daha sonra Mr. Mxyzptlk ve Trigon arasında olan savaşta Flash tarafından kurtarılır. 


Ame-Comi:
Cyborg'ün bu versiyonu, genç bir kızdır ve sadece genç kızların olduğu bir evrende yaşamaktadır. Sadece bir çizgi romanda cameo olarak gözükmüştür. (Ame-Comi Girls #7)


Prosthetic Lass:
Gabrielle Marin-Reyes, korkunç bir kazada vücudunu kaybetmiş fakat kızını kaybetmek isteyen ailesi, ordu ile anlaşıp beynini askeri cyborg vücuda yerleştirmişlerdir.


Amalgam (Deathborg):
Gerçek adı bilinmeyen Deathborg (Deathlok + Cyborg), Deathborg'a prometiyumu bağlayan Will Magnus tarafından avlanan Cyborg'dur. İnsanlıkları çalındığı için kızan insanlardan oluşan Sinister Society takımının üyesidir. 

Hiç yorum yok: