MERAK EDENİNE: GREEN ARROW'UN ALTERNATİF HALLERİ!

Green Arrow zamanında havalı bir karakterdi. Hafif çapkınlıkları ve keçi sakalı ile bilinen okçumuz, aynı zamanda Justice League'in kurucu üyelerindendi. Ne zaman New 52 başladı, o zaman bu karakter hem DC yazarları tarafından, hem de okuyucular tarafından ciddiye alınmaz oldu. Justice League'ın takıma hiç kabul edilmeyen şaka kaynağı haline geldi, o muhteşem ikonik keçi sakalı gitti. Neyse ki, Rebirth ile popüler karakterlerinin sevilen yönlerini yavaş yavaş geri döndürmeye başlayan DC, bu okçusunu da unutmadı. Biz de unutmayalım, Merak Edenine: Justice League'in Alternatif Versiyonları'na bir yenisini ekleyelim, onda da Green Arrow'u konu alalım dedik.


Dünya-2 Green Arrow'u (Red Arrow II):
Green Arrow'un bu versiyonu, Wonders of the World öldükten sonra Codex'i korumaya çalışmıştır. Üniforması ve okları kırmızıdır. "Earth 2: Society #16" çizgi romanında ölmüştür. 

Oliver Queen'den önce bir tane daha Red Arrow olmuştur. Gerçek adı Conner Hawke olan Red Arrow I, World Army takımının üyesidir. Wonders of the World takımına yardım ederek Hunger Dog'lar ile karşılaşmış ve çatışma sırasında ağır yaralanıp ölmüştür.


Dünya-3 Green Arrow'u (Red Archer):
Green Arrow'un bu versiyonu, orjinal Green Arrow'un kötü halidir. Red Archer ve Dünya-3 Black Canary, Johnny Quick'e çalışmaktadır. Rose Wilson'u öldürmeye çalışmış fakat Martian Manhunter (Dünya-0), onu durdurmuştur. 

Dünya-9 Green Arrow'u:
Green Arrow ismi bu evrende bir kahramanın ismi değil, soda markasının ismidir.

Dünya-11 Green Arrow'u:
Green Arrow'un bu versiyonu, orjinal Green Arrow'un kız halidir ve gerçek adı Olivia Queen'dir. Justice Guild takımının bir üyesidir. 


Dünya-15 Green Arrow'u:
Green Arrow'un bu versiyonu, Roy Harper'dır. Takım arkadaşları tarafından keçi sakalı olamadığı için hep dalga konusu olmuştur. Justice League of America takımının üyesidir ve Super-Prime tarafından öldürülmüştür.


Dünya-16 Green Arrow'u:
Green Arrow'un bu versiyonu, Connor Hawke'dir. Oliver Queen'e ne olduğu bilinmemektedir. Arkadaşları Garth, Wally West, Chris Kent ve Damian Wayne ile Justice League takımının üyesidir.  


Dünya-18 Green Arrow'u (Strongbow):
Green Arrow'un bu versiyonu, Vahşi Batı'da yaşamaktadır ve gerçek adı bilinmemektedir. Maxwell  Lord'a karşı olan Justice Riders takımına katılmıştır. Kızıl saçlıdır.

Dünya-21 Green Arrow'u (New Frontier):
Green Arrow'un bu versiyonu, 1957'de yaşamaktadır. Yüzbaşı Nathaniel Adam'ın yanında Centre'yi yenmede yardım etmiş ve savaşı kazandıklarında Queen şirketi ile kutlama yapmıştır. Justice League takımının üyesidir. 


Dünya-22 Green Arrow'u (Kingdom Come):
Green Arrow'un bu versiyonu, yaşlanmıştır ve saçları dökülmüştür. Batman'in Silent Cavalry takımının üyesidir ve Lex Luthor'un müttefiği gibi davranmıştır. Casusluk yapan Oliver, Shazam'ın ele geçirildiğinde oradaki herkesi tutuklamıştır. Shazam'a atılan nükleer bomba da Oliver da ölmüştür.   


Dünya-26 Green Arrow'u (Green Sparrow):
Green Arrow'un bu versiyonu, hayvanların olduğu bir evrende yaşamaktadır. Gerçek adı bilinmeyen Green Sparrow, bir serçedir ve Just'a Lotta Animals takımının bir üyesidir. Kanarya olan Stacked Canary ile ilişkisi vardır.


Dünya-29 Green Arrow'u (Bizarro Green Arrow):
Green Arrow'un bu versiyonu, Bizarro tarafından çoğaltma makinesi ile klonlanmıştır. İlk kelimesi "elveda" olan Bizarro Green Arrow, üstünde "donuts" yazan bir aşçı şapkası takmaktadır ve üstünde hedef olan kıyafet giymektedir. Gözlük takmaktadır ve yayı ters kullanmaktadır. Aynı zamanda Bizarro League takımının üyesidir.

Dünya-30 Green Arrow'u (Red Son):
Green Arrow'un bu versiyonu, asla Green Arrow olmamıştır. Bu evrendeki Oliver, Daily Planet'de Lois Lane'nin altında çalışmakta olan bir muhabirdir. Lex Luthor başkan olduğunda işi bırakmıştır.

Dünya-31 Green Arrow'u:
Green Arrow'un bu versiyonu, Frank Miller tarafından yaratılmıştır. Bu Dünya'da daha yaşlı olan Oliver Queen kolunu, Superman ile olan savaşında kaybetmiştir. Bir kolunu kaybedince dişleri ile ok atmayı öğrenmiş, daha sonra olmayan kolunun yerine sibernetik bir kol takmıştır. Superman'den intikam almak isteyen Oliver Queen, Batman'in verdiği bir kryptonite ile Superman'in Batman'e yenilmesini sağlamıştır. Daha sonra da Batman'in Amerikan hükümetine olan savaşında Batman'e katılır.   


Dünya-32 Green Arrow'u (Black Arrow):
Green Arrow'un bu versiyonu, Black Canary ve Green Arrow birleşmesinden oluşmuştur. Justice Titans of America takımının bir üyesidir.

Dünya-42 Green Arrow'u:
Green Arrow'un bu versiyonu, aynı zamanda minyatür halidir. Orjinal Green Arrow'dan farkı minyatür olmasıdır ve sibernetik iyileşme gücü olmasıdır. Little League takımının üyesidir.


Dünya-44 Green Arrow'u (Lead Green Arrow):
Green Arrow'un bu versiyonunda, tüm Justice League robotlardan oluşmuştur ve yaratıcıları Doktor Tornado'dur. Kurşundan yapılan Lead Green Arrow, Metal League(Metal Men) takımının üyesidir.

Dünya-D Green Arrow'u:
Green Arrow'un bu versiyonu, yerli Amerikan'dır ve Justice League of America takımının üyesidir. "Crisis on Infinite Earths" sırasında Pariah tarafından Dünya'larının yıkılacağı konusunda uyarılmıştır. Anti Monitor'e karşı Dünya'sını savunabilen son kişilerden biridir. 

One Million Green Arrow:
Green Arrow'un bu versiyonu, 853. yüzyılda yaşamaktadır. Green Arrow'un bir tane ejderhamsı canavar ile dövüştüğünü gören Azrael, Green Arrow'a yardım etmek ister fakat kazayla Green Arrow'un canavarımsı eğitmenini/öğretmenini öldürür. Kimliği bilinmemektedir.

Injustice:
Bu evrende Superman, Joker yüzünden karısını, doğmamış çocuğunu ve Metropolis şehrini kaybetmiştir. Daha sonra Superman, Joker'i öldürünce kahramanlar arasında ikili takımlar oluşmuştur. Green Arrow'un bu versiyonu, Batman'in yanında yer almıştır. Takım ile birlikte Yalnızlık Kalesi'ne sızan Batman, orada Superman'in annesi ve babasını gördüğünde geri dönmeye çalışmış fakat geç kalmıştı. Superman'in geldiğini görünce heyecanlanan Green Arrow, Superman'in omzuna bir ok atar fakat ok, Superman'den sekip Superman'in babasına gelmiştir. Zaten hassas olan Superman, babasını yaralı görünce sinirlenmiş ve o sinirle Green Arrow'u öldürmüştür. Green Arrow'un ölmeden önce düşündüğü en son şey Black Canary olmuştur. Daha sonra Doctor Fate, Black Canary ölmeden önce Black Canary'i, Black Canary'nin öldüğü fakat Green Arrow'un yaşadığı bir evrene ışınlamıştır.


Flashpoint:
Bu evrende Flash, annesini kurtarınca evren değişmiştir. Green Arrow'un bu versiyonunda, Green Arrow Şirketi'nin CEO'sudur ve ok-yay yerine silah kullanır. Fiziksel gücü daha azdır ve Vixen'dan kızı vardır.


Shogun of Steel (Poisoned Arrow):
Green Arrow'un bu versiyonunun gerçek adı Gorobei'dir ve Japondur. Eskiden terzi olan Gorobei, ailesi ölünce okçu bir kahraman olmuştur. Hoshi (Japon Kal-El), ile Japon yapımı Justice League of America takımının bir üyesidir.


Amalgam (Goliath):
DC ve Marvel'ın karıştırıldığı bu evrende, Goliath(Goliath + Green Arrow)'ın gerçek adı Oliver Queen(Oliver Queen + Bill Foster)'dir ve Cadmus Projesi'nde çalışan bir bilim adamıdır. Hank Pym'in verdiği serumu geliştirerek kendinde kullanan Queen, istediği kadar büyüyebilmektedir. Judgment League Avengers takımının üyesidir ve Canary(Black Canary + Mockingbird)'den hoşlanmaktadır. 


Amalgam (Hawkeye):
DC ve Marvel'ın karıştırıldığı bu evrende, Hawkeye(Hawkeye + Green Arrow)'ın gerçek adı Clinton Archer(Clinton Barton + Oliver Queen)'dır ve Tibet'deki manastırda profesyonel okçudur. Huntress(Carol Danvers + Helena Bertelli)'ın kullanığı kundaklı yayı o geliştirmiştir. Huntress'dan hoşlanmış fakat sonra takım arkadaşı Goliath(Goliath + Green Arrow) gibi Canary(Black Canary + Mockingbird)'den hoşlanmıştır. Judgment League Avengers takımının üyesidir.


Smallville Season 11:
Green Arrow'un bu versiyonu, Superman'in en yakın arkadaşıdır. Chloe Sullivan-Queen ile evlidir ve Jonathan adında bir çocuğu vardır. Justice League takımını kuran kişidir ve aynı zaman takımın lideridir. Batman'e bile emir verdiği olmuştur. Bir ara Lois Lane ile çıkmış, Lois Lane'den ayrıldıktan sonra da alkolik olmuştur. Chloe sayesinde kurtulmuş ve Chloe ile sayede yakınlaşmıştır.


Arrow Season 2.5:
Green Arrow'un bu versiyonu, Trinity (Flash-Green Arrow-Supergirl) üyesidir ve Justice League takımının lideridir. Laurel Lance ile çıkmış fakat Laurel'i, Sara Lance (White Canary) ile aldatmıştır. Daha sonra aslında her zaman Laurel'i sevdiği anlaşılmıştır. Flash ile çok yakın arkadaştır. Adada 5 yıl kalmış, Star(Starling) City'e geldiğinde John Diggle (Spartan) ve Felicity Smoak (Overwatch) ile Star City'i kirletenleri yok etmeye başlamıştır. Daha sonra iki tane sidekick yetiştirmiş (Red Arrow ve Speedy) en sonda da bir takım kurmuştur (Mister Terrefic, Rigman, Wild Dog, Overwatch ve Spartan). Felicity Smoak ile evlenmenin köşesinden geri dönmüş, gençken bir kız ile girdiği ilişkiden çocuğu olmuştur. Bir ara Helena Bertelli (Huntress) ile bile çıkmıştır.  Şu an Star City'nin belediye başkanıdır.
Dünya-2'de Oliver Queen, adada ölmüş Robert Queen, Green Arrow olmuştur. Dünya-2 Robert Queen gözükmese de sadece ismi geçmiştir.

Hiç yorum yok: